• Home
  • Nieuws
  • De Fruitmotor weer in Trouw Duurzame 100!

De Fruitmotor weer in Trouw Duurzame 100!

Elk jaar publiceert Dagblad Trouw de duurzame100, een lijst van groene denkers en doeners waarbij het burgerinitiatief centraal staat. De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor staat voor de derde keer op rij in deze lijst. Dit jaar op plaats 50. Een geweldig mooie erkenning van het werken aan duurzaamheid in de eigen regio en erbuiten.

Hilde Engels, Henri Holster en Michiel Kortstee zijn bestuurders van De Fruitmotor en ongelofelijk trots op deze notering: “We zijn blij weer op deze lijst met duurzame initiatieven van Nederland te staan! Het is een erkenning van het goede werk van onze leden, ons team en iedereen die met de coöperatie samenwerkt. Deze erkenning helpt ons bij het verder bouwen aan onze maatschappelijke missie naar een betere wereld, natuurlijk te beginnen in onze eigen Betuwe”.

De Fruitmotor bestaat vijf jaar

Sinds 2016 werkt De Fruitmotor, als aanjager van verduurzaming in de regio, hard aan de realisatie van haar missie. Onder de naam “Krenkelaar” maken we appelciders en sprankels van Betuws fruit dat niet mooi genoeg is voor de supermarkt. Met de opbrengst worden bloembedden en nestelgelegenheid aangelegd voor wilde bijen. Met leerprogramma’s met fruittelers en andere boeren werken we aan een duurzaam voedselsysteem en natuurinclusieve landbouw. Ook op andere terreinen maken we de regio mooier en biodiverser; samen met leden en samenwerkingspartners werken we aan een Gonzend Rivierenland.

Dit jaar bestaat De Fruitmotor vijf jaar. 9 december vieren we dit feestelijk met ons jaarfeest Betuwe bruist.

Plannen voor de toekomst

Plannen hebben we ook volop: meer restfruit verwerken voor een eerlijke prijs, nieuwe lekkere producten maken en hard werken aan meer natuur en meer biodiversiteit in Rivierenland. Hilde: “We staan bekend inmiddels om onze aanjaagrol. We nemen zelf initiatief en nodigen iedereen uit om met ons mee te doen. We denken altijd ‘Hoe kan het wel?’ Samen zetten we onze wereld in beweging.”

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem contact op met Mara via mara@defruitmotor.nl. Meer informatie over de Trouw Duurzame 100 is te vinden op https://verhalen.trouw.nl/duurzame100.

.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.