• Home
  • Agenda
  • Ga je mee naar de Honddijker theetuin?

Ga je mee naar de Honddijker theetuin?

Een leuk zomer uitje! Samen met Cooperatie Duurzaam West Betuwe organiseren we op 2 juli weer een bijeenkomst over de ‘bijvriendelijke tuin’. De locatie is de prachtige Honddijker Theetuin in Culemborg.

Eigenaar Ada Wille is landschapsarchitect en ambassadeur voor biodiversiteit. Ze heeft op haar terrein een bijzondere tuin met verschillende biotopen aangelegd die allerlei insecten aantrekken. Ada vertelt graag meer over natuur en biodiversiteit en hoe je in je eigen tuin eenvoudige maatregelen kunt nemen die de biodiversiteit bevorderen. Hoe creëer je bijvoorbeeld een ‘doorlopend buffet’ voor bijen, hommels en vlinders? Hoe zorg je van de vroege lente tot late herfst voor bloeiende planten die voor hen aantrekkelijk zijn? En aan welke eisen moet een goed insectenhotel voldoen? En: Ada bakt ook heerlijke taartjes!

Voor De Fruitmotor vertellen we over hoe wij biodiversiteit in onze regio Rivierenland proberen te bevorderen, specifiek door het programma ‘Gonzend Rivierenland’. Hiermee ondersteunen we onder meer groene initiatieven van inwoners voor bloemrijke en insectvriendelijke dorpskernen en woonwijken.

Praktische informatie

Deelname is gratis voor leden van de coöperaties De Fruitmotor en Duurzaam West Betuwe. Thee en taart bij de Honddijker Theetuin is voor eigen rekening. We sluiten af met een glas Krenkelaar appelcider of -sprankel die wordt aangeboden door De Fruitmotor.

Opgeven kan door een e-mail te sturen aan gonzend@defruitmotor.nl, met daarin je naam, telefoonnummer, en met hoeveel personen je komt.

Datum:        zaterdag 2 juli 2022
Tijd:             14.30 – 16.30 uur

Adres:          Honddijker Theetuin, Honddijk 2 in Culemborg.

Meer informatie over de theetuin is te vinden op www.honddijkertheetuin.nl.
Kom je niet met de fiets maar met de auto, parkeer dan aan de Honddijk.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.