Kuilenburger Polder Project

Kuilenburgerpolder project

Met veel passie werken grondeigenaren, natuurorganisaties en bedrijven samen aan meer biodiversiteit. We planten bomen, zaaien bloemen en werken aan een natuurvriendelijke inrichting. Zo komt er steeds meer leven in de polder. We versterken het landschap en de biodiversiteit in de polders Redichem en De Geeren in het oostelijk buitengebied van Culemborg. 

Stand van zaken (febr 2022): Er zit veel energie in het project. Zo was er projectonderwijs met het KWC, werd het maaibeheer voor twee sloten aangepast. We organiseerden een bollenplantdag op begraafplaats de Plantagehof en een 2-daagse snoeicursus door Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Helicon leerlingen kwamen op bezoek voor een nulmeting van de omgeving en de grondwaterstand. Er zijn veel nieuwe hoogstambomen geplant bij o.a. boomgaard Ochtenblauw.

Komende tijd wordt er een kamsalamanderpoel gegraven, bloemenstroken ingezaaid. Ook krijgt een mooie zichtlocatie met informatie vorm in de Honddijker Theetuin.          

Looptijd: Het project in de Kuilenburger Polder is in 2020 voorbereid en begin 2021 gestart. Het loopt tot april 2022.

Plaats/regio: Culemborg

Wie doen er mee 

  • Stichting Landschapsbeheer Gelderland
  • Agrarische Natuurvereniging Tieler- en Culemborgse Waarden / Collectief Rivierenland:  
  • Natuur- en Vogelwacht Culemborg 
  • Waterschap Rivierenland 
  • Rabobank West Betuwe 
  • Gemeente Culemborg, NME Culemborg 
  • Stichting Redichem-de Geeren / Honddijker Theetuin 
  • De Fruitmotor (projectleiding)  
  • Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland 

Financiering: Het Kuilenburger Polder Plan is een project van De Fruitmotor in het kader van het Actieplan Natuurinclusieve Landbouw Gelderland en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. 

Meer informatie en meedoen in de Kuilenburger Polder?  

We horen graag van je. Neem voor meer informatie contact op met projectleider Gerrit de Keijzer: gerrit@defruitmotor.nl. Kijk ook eens op www.natuurinclusievelandbouwgelderland.nl.  

Ook genieten van onze producten?

Naast onze projecten maken we ook heerlijke producten: Ciders, Sprankels en Blije Bij bloemzaad. Je komt ze op steeds meer plekken tegen! In de horeca en winkels, maar ook in onze eigen webshop.
Je vind alle adressen hier.

verkooppunten


We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.