Zorg voor bloemen

Zorg voor bloemen

Er komt steeds meer vraag naar inheems bloemzaad. Mooi! Samen met anderen werken we aan een regionaal zelfvoorzienende zaaizaadvermeerdering op zorgboerderijen. Het doel: telen van inheems bloemzaad voor en door onze eigen regio Rivierenland. 

Stand van zaken (febr 2022): We hebben ons eerste teeltjaar gedraaid en geëvalueerd. Nu start de fase van zadenverkoop rn het uitbreiden van het areaal bloemen en de specialisatie naar streekeigen soorten. Voor zorg voor de juiste soorten voor ons gebied, de soorten die hier van oudsher voor komen of kwamen, zijn we op zoek gegaan naar de zogenaamde iconische soorten van het fluviatiele (rivierenstroom() district. Get Jan Koopstra van Heem advies heeft ons hiermee geholpen. Zie hier het document Icoon soorten van het rivierengebied.

In augustus wordt het  (teelt) handboek en het businessplan voor regionale zorg voor bloemen opgeleverd.

Zie hier een overzicht van de soorten.

Looptijd: gestart in 2021, tot augustus 2022 

Plaats/regio: Rivierenland 

Wie doen er mee: Zorgboerderij, Collectief Rivierenland, zaaizaadfirma 

Andere partijen die t.z.t een bijdrage leveren aan het businessmodel 

Rol van de Fruitmotor: Aanjager & coördinator  

Zorg voor bloemen wordt mede mogelijk gemaakt door het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland/ RegioDeal Fruitdelta Rivierenland 

 

Meer weten? Mail Henri Holster via henri@defruitmotor.nl 

Klik hier 

Ook genieten van onze producten?

Naast onze projecten maken we ook heerlijke producten: Ciders, Sprankels en Blije Bij bloemzaad. Je komt ze op steeds meer plekken tegen! In de horeca en winkels, maar ook in onze eigen webshop.
Je vind alle adressen hier.

verkooppunten


We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.