Ervaar zelf

Kom langs bij De Fruitmotor en ervaar zelf wat voor moois De Fruitmotor te bieden heeft!

De Fruitmotor is op diverse events aanwezig. Kom je langs?

11/12: Betuwe Bruist Jaarfeest: Natuurlijk!

Op 11 december organiseren we als goede traditie alweer onze vierde jaarfeest. Dit jaar is het thema De (Betuwse) mens en natuur verbonden. Met inspirerende bijdragen van verschillende Fruitmotoren, een keynote van natuurfilosoof Matthijs Schouten en woordkunstenaar De Droominee. We reflecteren op het afgelopen jaar en natuurlijk proosten we op het volgende! Het jaarfeest vindt online plaats, van 14.30 tot 17.00 uur. Het is online te volgen van achter de eigen computer. Inschrijven kan via deze link. Voor leden en geinteresseerden. We zien je graag op 11 december!

Jaarfeest 2020

Eerder dit jaar: Inspiratie opdoen in de Honddijkertheetuin in Culemborg

De Fruitmotor organiseerde samen met zustercoöperatie Duurzaam West-Betuwe een rondleiding bij de Honddijker Theetuin in Culemborg. Eigenaar Ada Wille is landschapsarchitect en actief imker. Ze heeft op haar terrein een prachtige tuin met verschillende biotopen aangelegd die allerlei insecten aantrekken. Ada vertelde over natuur en biodiversiteit en hoe je in je eigen tuin eenvoudige maatregelen kunt nemen die de biodiversiteit bevorderen. Ook vertelden we hoe De Fruitmotor de biodiversiteit in regio Rivierenland vergroot. Natuurlijk werd er ook Krenkelaar Appelsprankels geproefd! Wilt u ook een rondleiding? Dat kan! Neem hiervoor a.u.b. contact op met Mara Francken via mara@defruitmotor.nl en kijk ook eens op www.honddijkertheetuin.nl.

En ook: Krenkelaar & kunst tijdens WaardArt

26 september zette Bart Pijnenburg de deuren van zijn biologische boomgaard in Herwijnen open voor bezoekers tijdens WaardArt. Bart tekent, schildert en fotografeert. Daarbij laat hij zich onder meer inspireren door bijzonder fruit uit zijn boomgaard, dat hij prachtig vastlegt. Bij De Fruitmotor zijn we dol op bijzonder fruit: we maken er onze ciders en sappen van! Deze waren 26 september dan ook te proeven en daarbij vertelden we over hoe De Fruitmotor de biodiversiteit in de regio vergroot. Meer informatie over WaardArt: https://www.waardart.nl/kunstenaars/03-bart-pijnenburg/

 

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.