Ervaar zelf

Kom langs bij De Fruitmotor en ervaar zelf wat voor moois De Fruitmotor te bieden heeft!

Kom je langs?

Inspiratiebezoeken Gonzend Rivierenland 

Vanuit het meerjarige project Gonzend Rivierenland organiseren we de komende tijd inspirerende bijeenkomsten. Het doel? Meer biodiversiteit in Rivierenland. Met verschillende bezoeken en bijeenkomsten willen we 'streekhouders' nog meer aan elkaar verbinden zodat er op landschapschaal een mooie impact ontstaat.

20 augustus inspiratiebezoek Bloemrijk Enspijk

Op vrijdagmiddag 20 augustus gaan we op inspiratiebezoek naar Bloemrijk Enspijk. Samen met initiatiefnemer Marjolein Den Hartog wandelen we door Enspijk en horen we meer over hoe zij hier, samen met zo'n 30 vrijwilligers, werkt aan meer bloemen en biodiversiteit in het dorp.

Gelijk aanmelden voor het bezoek aan Bloemrijk Enspijk? Dat kan HIER. Meer informatie over het project? Stuur een e-mail aan mara@defruitmotor.nl.

Lentefeest 20 mei

Het was mooi! Betuwe Bruist Jaarfeest: Natuurlijk!

Op 11 december organiseerden we als goede traditie alweer onze vierde jaarfeest. Dit jaar met het thema 'De (Betuwse) mens en natuur verbonden'. Inspirerende bijdragen van verschillende Fruitmotoren, een keynote van natuurfilosoof Matthijs Schouten en woordkunstenaar De Droominee, een reflectie op het afgelopen jaar en natuurlijk een proost op het volgende! 

Jaarfeest 2020

Inspiratie opdoen in de Honddijkertheetuin in Culemborg

De Fruitmotor organiseerde samen met zustercoöperatie Duurzaam West-Betuwe een rondleiding bij de Honddijker Theetuin in Culemborg. Eigenaar Ada Wille is landschapsarchitect en actief imker. Ze heeft op haar terrein een prachtige tuin met verschillende biotopen aangelegd die allerlei insecten aantrekken. Ada vertelde over natuur en biodiversiteit en hoe je in je eigen tuin eenvoudige maatregelen kunt nemen die de biodiversiteit bevorderen. Ook vertelden we hoe De Fruitmotor de biodiversiteit in regio Rivierenland vergroot. Natuurlijk werd er ook Krenkelaar Appelsprankels geproefd! Wilt u ook een rondleiding? Dat kan! Neem hiervoor a.u.b. contact op met Mara Francken via mara@defruitmotor.nl en kijk ook eens op www.honddijkertheetuin.nl.

 

 

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.