• Home
  • Nieuws
  • Met ondernemers aan tafel bij accon avm op Prinsjesdag

Met ondernemers aan tafel bij accon avm op Prinsjesdag

Op Prinsjesdag 2020 schoof Hilde Engels, bestuursvoorzitter van De Fruitmotor, op uitnodiging van accon avm aan voor een rondetafelgesprek dat live werd gestreamd. Onder leiding van Marlies Claasen gingen ondernemers waaronder Timmo Terpstra van Peeze koffie, Jaspar Roos van Limpid & co en regiodirecteur van accon avm Lubbert van Dellen met elkaar in gesprek over de troonrede, de verwachtingen rond de Miljoenennota en andere actualiteiten.
In 2019 won De Fruitmotor de accon avm Circulair Award voor innovatieve en duurzame bedrijven. Hilde vertelde aan tafel wat we sindsdien hebben gedaan. De ontwikkeling van het Circulair Praktijk Centrum is met de prijs flink vooruit gebracht. In juli organiseerden we onder deze vlag het seminar Impact van alle kanten in juli. Hierin deelden we inzichten over maatschappelijke impact en de echte prijs die we hebben laten berekenen voor onze appels. Met deze methode, van True Price / Impact Institute bereken je de sociale en milieukosten die niet meteen zichtbaar zijn en niet verrekend worden in de ‘gewone’ handelsprijzen. Met de inzichten uit dit traject gaan we eraan werken deze kosten, zoals uit watergebruik, energiegebruik en bestrijdingsmiddelen, de komende periode te verlagen. Hilde en de andere ondernemers aan tafel deelden ook inzichten en enkele tips voor de komende periode. Veerkracht en het belang van samenwerking werden benadrukt. Voor velen verandert het businessmodel en dat vraagt aanpassen, maar dat is ook waar veel ondernemers goed in zijn. Bereid je voor op een duurzame samenleving en kijk niet sec naar je product of dienst maar naar de waarde die jij aan de wereld toevoegt. Meer weten of hier over met ons verder praten? Neem contact met ons op en stuur een mailtje naar mara@defruitmotor.nl.  
De uitzending terugkijken? Dat kan hier op het youtube kanaal van acconavm.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.