• Home
  • Nieuws
  • Betuwse Krenkelaar wint publieksprijs Beste Cider van Nederland

Betuwse Krenkelaar wint publieksprijs Beste Cider van Nederland

De Betuwse Krenkelaar van De Fruitmotor heeft de publieksprijs ontvangen voor Beste Cider van Nederland. Deze ciderwedstrijd werd medio september gehouden op initiatief van Platform Foodlog Live. De Krenkelaar heeft niet alleen een goed verhaal maar het product wordt door het publiek dus ook zeer gewaardeerd, een uitermate sterke combinatie.

Waardering door publiek en vakjury
Tijdens de eerste ciderwedstrijd van Nederland in Breukelen haalden maar liefst elf verschillende appelciders de finale. Het publiek vond de appelcider van De Fruitmotor de enige echte kampioen. Zij proefden blind en oordeelden: de cider heeft een toegankelijke, milde appelsmaak en mooie mousse die hem uitstekend geschikt maakt als feestelijk aperitief. Ook was er een onafhankelijke vakjury, bestaande uit culinair journalist Felix Wilbrink, wijnexpert Geurt van Rennes, bierexpert Puck Kerkhoven, ciderkenner Mark van der Veek en hospitality-expert Ailko Faber. Zij waardeerden de Betuwse Krenkelaar met een derde plaats.

Gesteund door regionale samenwerking

De Fruitmotor werkt als coöperatie samen met een groot aantal regionale partijen aan de verduurzaming van fruitteelt en de regio volgens de principes van de Circulaire Economie. Zo zorgt men ervoor dat fruit met een vlekje of een plekje niet verloren gaat. De Fruitmotor verwaardt het zogenaamde industriefruit door dit in de regio zelf te verwerken en de producten in coöperatief verband te verkopen. Dat levert innovatieve, eerlijke en lekkere streekproducten op, wat de regio op economisch, sociaal en ecologisch vlak versterkt. De extra inkomsten die de streekproducten opleveren, herinvesteren de fruittelers in hun bedrijf. Diederik Beker van Betuws Wijndomein maakt De Krenkelaar.

Verduurzamen

Daarnaast stelt De Fruitmotor zich als sociale onderneming tot doel om telers te helpen verduurzamen door bloemranden en bijenhagen aan te planten. Dit verbetert de natuurlijke omgeving van de wilde bij en andere bestuivers. En hoe meer bestuiving, hoe beter de groente- en fruitopbrengst!

Krenkelaar, de trots van de Betuwe. Proost!

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.