• Home
  • Nieuws
  • De Fruitmotor erkend als Sociale Onderneming!

De Fruitmotor erkend als Sociale Onderneming!

Mooi nieuws! De Fruitmotor is opgenomen in het register van de Code Sociale Ondernemingen. De Code omvat 5 principes​​​​​, die samen laten zien waar sociaal ondernemen voor staat. Sociale ondernemers kunnen de Code onderschrijven. Dit gebeurt met een reviewproces waarin je als onderneming in de volle breedte wordt doorgelicht. Bij De Fruitmotor hebben we om hier te komen onder meer ons impactpad beter vastgelegd, onze impact gemeten en onze stakeholders en de dialoog met hen explicieter in kaart gebracht. Ook maakten we meer informatie over De Fruitmotor voor iedereen toegankelijk via onze website. En met resultaat, de Review Board bepaalde dat we worden opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen​​​​!

Wat is het doel van de Code Sociale Ondernemingen?

De Code Sociale Ondernemingen creëert herkenbaarheid en vertrouwen. Is een onderneming opgenomen in het Register, dan kan iedereen – van consument tot overheid en van medewerker tot investeerder – zien dat het, tot diep in de vezels van de bedrijfsvoering, gaat om een sociale onderneming. De Code is ook een stuk gereedschap op de weg naar groei en verbetering: sociaal ondernemen is een proces en in dat proces kan de Code als gids fungeren.

Hoe gaan we verder?

Opname in het Register is niet vrijblijvend: vanaf nu verantwoorden we ons elke twee jaar ten aanzien van de naleving van de Code. Ondernemingen die niet langer voldoen aan de principes van de Code, kunnen uit het Register worden geschrapt. De ondernemingen in het Register houden elkaar scherp door peer review en stimuleren elkaar door uitwisseling van kennis en ervaringen. Mara Francken, bestuursadviseur De Fruitmotor: “Die uitwisseling van ervaring is reden om mee te doen! We kijken uit naar een interessante dialoog. We bedanken ook de teamleden van de Code voor hun positief kritische blik en het meedenken in dit proces".  

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.