• Home
  • Nieuws
  • Energieke aftrap Manifest Gonzend Rivierenland

Energieke aftrap Manifest Gonzend Rivierenland

Op 23 juni organiseerde De Fruitmotor bij Geofort in Herwijnen een feestelijke bijeenkomst voor een mooi, biodivers en klimaatadaptief rivierengebied. Belangrijk onderdeel was de ondertekening van een manifest. Hierin staan acties voor natuur en landschap in Rivierenland waaraan iedereen aan bij kan dragen. Vanaf nu kan iedereen die ook graag een ‘gonzend’ Rivierenland wil online mee tekenen. 

Manifest voor een mooie regio  

Hoe zorgen we samen voor een mooi gebied waar het fijn leven is voor mens, dier en natuur? De afgelopen maanden is samen met verschillende organisaties uit het rivierengebied hard gewerkt aan een ‘manifest’, een inspirerende en verbindende visie met handvatten voor zo'n groener Rivierenland waarin de opgaven voor biodiversiteit, klimaat en water een plek hebben.

In het plan staan acties voor iedereen waar we op plekken in het landschap concreet mee aan de slag gaan. Gemeenten en waterschap, maar ook inwoners kunnen veel doen. Vervang bijvoorbeeld stenen door groen in je eigen tuin. Of maak een stukje van je eigen wijk of dorp groener, samen met de buren. Op het feest van Gonzend Rivierenland ondertekenden eerste bedrijven, gemeenten, inwoners en stichtingen uit Rivierenland het manifest.  

Feest met en voor de regio 

Naast de ondertekening was er een mooi programma dat werd geopend met een gloedvol betoog van Peter Drenth, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Op de prachtige groene locatie van het Geofort sprak Prof dr. Ingrid Visseren-Hamakers van de Radboud Universiteit in Nijmegen over biodiversiteit en hoe het de basis vormt van al het leven in het gebied. Verschillende inspirerende sprekers vertelden hoe zij zich al inzetten voor het gebied en de aanwezigen genoten van de muzikale kunsten van de Droominee en van lokaal talent Manon Kroezen. En natuurlijk werd er geproost met Krenkelaar cider van De Fruitmotor.   

Teken je mee? 

Na de feestelijke aftrap kan nu iedereen die natuur, biodiversiteit en klimaat belangrijk vindt dit laten zien door online mee te tekenen. Het Manifest staat online op www.gonzend.nl/manifest. 

Gonzend Rivierenland is een programma georganiseerd door De Fruitmotor in het kader van Regio Deal FruitDelta Rivierenland.  Kijk voor alle partners op www.gonzend.nl. 

Heb je een vraag of wil je ons iets laten weten? Stuur een e-mail aan gonzend@defruitmotor.nl.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.