• Home
  • Nieuws
  • Fruitmotor trekt internationale aandacht

Fruitmotor trekt internationale aandacht

De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor is vernieuwend bezig in de Betuwe. Pure winst met restfruit voor de regio. Steeds meer mensen in de regio en ook daarbuiten komen op positieve manier in aanraking met De Fruitmotor. De belangstelling stopt niet bij de landsgrens. Een tweetal internationale delegaties bezocht recent De Fruitmotor.

Op 26 juni jl. was het de beurt aan een delegatie van de Kyoto University (Japan) die bijzondere interesse toonde in regionale ontwikkelingen waarin verschillende private en publieke partijen, zoals overheid en ondernemers, samenwerken. De Fruitmotor als mooi voorbeeld oogstte veel lof over de aanpak en de Betuwse Krenkelaar smaakte weer goed.

Op 13 juli was een groep van 15 internationale wetenschappers op bezoek. Zij waren deelnemers aan de vijfdaagse IASC Conference “Practicing the Commons” in Utrecht en op 13 juli te gast in de Betuwe. Hier maakten zij kennis met de praktijk van nieuwe gebiedsontwikkelingen waarbij initiatieven uit de gemeenschap komen. De Coöperatie Bommelerwaar en de Coöperatieve Betuwse Fruitmotor waren hier de spraakmakende voorbeelden voor wetenschappers uit acht landen.

De Fruitmotor als voorbeeld voor vernieuwende business.

Op FruitDelta Rivierenland leest u het hele verhaal over de bezoeken.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.