• Home
  • Nieuws
  • Gelderse Circulaire Estafette-stokje voor De Fruitmotor

Gelderse Circulaire Estafette-stokje voor De Fruitmotor

Wethouder Joost Reus ontving tijdens het Betuwe Bruist jaarfeest van De Fruitmotor in Gelderlandfabriek te Culemborg het Gelderse Circulaire Estafette-stokje. Deze werd hem overhandigd door Bert Lagerweij, programma manager van Green Capital Challenges, vanwege de vele duurzame lokale initiatieven in Culemborg en in het bijzonder het circulaire ‘Living Ocean’ initiatief. Wethouder
Reus gaf vervolgens het estafettestokje direct door aan Hilde Engels en Henri Holster van De Fruitmotor, een volledig circulaire initiatief in de Betuwe.

In Nijmegen, dit jaar de duurzame hoofdstad van Europa, wordt al sinds 2014 het Circulaire Estafettestokje van het ene lokale duurzaamheidsinitiatief naar het andere lokale duurzaamheidsinitiatief doorgegeven. Op initiatief van gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland en de stichting Green Captial Challenge kwam daar het Gelderse circulaire estafettestokje bij. Apeldoorn was begin dit jaar de eerste gemeente die het stokje ontving, daarna reisde het stokje de provincie Gelderland door. Culemborg kreeg hem onder andere vanwege de eerste ‘Living Ocean’ productielijn ter wereld. Bedrijven van het industrieterrein in Culemborg leveren hun overtollige plastic aan en daar worden nu nieuwe plastic producten voor diezelfde bedrijven van gemaakt. Het uiteindelijke doel is dat de bedrijven geen plastic afval meer produceren en er dus ook geen plastic in de oceanen terecht komt. De Fruitmotor ontwikkelde onder andere de Krenkelaar, appelcider gemaakt van restfruit, en zet zich in voor een circulaire economie in de Betuwe.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.