Geslaagde startavond Bloemrijken

Op dinsdagavond 29 maart j.l. kwamen vertegenwoordigers van zo’n vijftien ‘bloemrijke initiatieven’ uit net zoveel dorpen van West Betuwe bijeen in De Pluk in Geldermalsen. Kortgeleden startten we een project dat de biodiversiteit binnen de dorpskernen vergroot, voor en door inwoners, én voor planten en dieren. Het doel is om onder andere bestuivende insecten, zoals wilde bijen, hommels en zweefvliegen, een handje te helpen.

 

Tijdens deze eerste avond lichtte projectleider Adrieke van Herk het project toe en vertelde voorzitter Hilde Engels wat meer over De Fruitmotor. Marjolein den Hartog van Bloemrijk Enspijk vertelde hoe zij samen met dorpsbewoners Enspijk in bloei zetten. De deelnemers maakten kennis, deelden ervaringen en stelden hun vragen. Samen smeedden we plannen hoe De Fruitmotor en Bloemrijk Enspijk het komende jaar initiatieven uit de dorpen in West Betuwe kunnen ondersteunen en versterken. 

 

Wilt u ook een ‘Bloemrijk’ in uw dorp? Woont u in de gemeente West-Betuwe en bent u actief in uw directe leefomgeving met een groen initiatief? Of zou u dat willen worden; heeft u een idee of zou u meer willen weten? U kunt nog aansluiten. Stuur hiervoor een e-mail aan gonzend@defruitmotor.nl. 

Het project Bloemrijke kernen in West Betuwe is gefinancierd uit het Duurzaamheidsfonds van Betuwewind. Het is onderdeel van ons programma Gonzend Rivierenland, dat we met steun van de Regiodeal FruitDelta Rivierenland realiseren. 

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.