• Home
  • Nieuws
  • De Fruitmotor in Gids voor de toekomst: aanbevelingen voor een duurzaam Nederland

De Fruitmotor in Gids voor de toekomst: aanbevelingen voor een duurzaam Nederland

Wat hebben we hiervoor nodig van politici voor de transitie naar een duurzaam Nederland? 25 februari beantwoordden Hilde Engels van De Fruitmotor en 9 andere experts deze vraag in een colloquium van Our New Economy en partners. Alle aanbevelingen zijn uitgewerkt in de Gids voor de toekomst.

Noodzaak en kansen

Er zijn grote veranderingen nodig voor een duurzaam Nederland. Drie sprekers uit de wetenschap lieten de noodzaak en de kansen hiertoe zien. Zeven innovatoren, ondernemers en experts pitchten vervolgens voorbeelden van circulaire bedrijfsmodellen en opschaling van processen naar een systemische verandering.

Praktische aanbevelingen voor echte systeemverandering

Alle tien bijdragen resulteerden in praktische aanbevelingen voor de politiek om de overstap naar een duurzaam land nú te maken. Samen vormen ze een handleiding voor een duurzame en sociaal rechtvaardige bedrijfsvoering in alle geledingen van de maatschappij en de politiek. Met echte systeemveranderingen in energie, voedsel, en veiligheid.

De oproep van Hilde Engels van De Fruitmotor voor een duurzamer voedselsysteem:

  1. Versnel de voedseltransitie met meerjarige financiële ondersteuning voor initiatieven;
  2. Breng de gemeenschappelijke agenda tot stand tussen overheid, initiatieven en andere organisaties en bedrijven voor de ontwikkeling van regionale voedselnetwerken;
  3. Werk dit manifest regionaal uit in regionale voedselstrategieën;
  4. Maak een eenduidig voedselbeleid tussen de Ministeries van LNV, EZ en K en VWS. 

Het colloquium werd georganiseerd door Vrije Universiteit Amsterdam- Amsterdam Sustainability Institute, Our New Economy, Erasmus Universiteit - DRIFT, SDG Nederland, Het Groene Brein en Springtij.

Je kunt alle bijdragen hier terugkijken. De Gids voor de Toekomst vind je hier.

 

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.