Gonzend bezoek Honddijker theetuin

Rivierenland begint te gonzen! Afgelopen januari startten we met het project Gonzend Rivierenland om biodiversiteit in de regio en de mensen die er mee bezig zijn beter aan elkaar te verbinden en te versterken. We hebben inmiddels twee geslaagde 'streekhouder' evenementen achter de rug. 20 mei trapten we online af, zie een verslag daarvan hier: Energiek Lentefeest Gonzend Rivierenland (defruitmotor.nl). Op 2 juli bezochten we met zo’n 20 geïnteresseerden de Honddijker theetuin en Kuilenburger Polder. Eigenaar en Fruitmotor ledenraadslid Ada Wille vertelde ons hoe in de theetuin en de polder erachter de natuur steeds meer voorrang krijgt. Achter de theetuin ligt de Kuilenburger Polder. Samen met anderen, waaronder De Fruitmotor, werken we eraan de polder natuurinclusief te maken. Op weg naar een verbonden netwerk van landschapselementen, houtsingels, poelen, patrijzenstrook en extensief beheerd hooiland.

Het was mooi om mensen met verschillende petten en betrokkenheid in Rivierenland bij elkaar te brengen. Wat we meenemen van Ada? Haar motto: Gewoon doen!"

Dat smaakt naar meer. Stay tuned voor een volgend inspiratiebezoek op 20 augustus!

Sluit je aan in de tussentijd aan bij onze gonzende LinkedIn groep voor updates: Gonzend Rivierenland.

Gonzend Rivierenland wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal FruitDelta Rivierenland. 

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.