Gonzend Rivierenland goed van start

Dit jaar startte een bijzonder project: Gonzend Rivierenland. Met steun uit de Regio Deal Fruitdelta Rivierenland werkt De Fruitmotor drie jaar lang aan meer biodiversiteit in de regio. Straks gonst het op drie projectlocaties en op zoveel mogelijk plaatsen daartussen van het leven.

Willemijn de Iongh is projectleider van het project: “De Betuwe staat bij veel mensen wel bekend om de mooie fruitbloesem maar er gebeurt veel meer in Rivierenland! Met ons project maken we de regio nog rijker met meer groen, bloemen en dieren: meer biodiversiteit dus. De komende tijd brengen we samen met anderen in kaart wat er al gebeurt op het gebied van biodiversiteit. Bij gemeenten, waterschap, particulieren en bedrijven. We kijken of we acties, en letterlijk stukken op de kaart, beter met elkaar kunnen verbinden. Als we er samen een groter plan van maken heeft het op landschapsschaal een mooie impact”.

Hilde Engels, bestuursvoorzitter van De Fruitmotor: “De afgelopen weken hebben Willemijn en ik al veel mensen gesproken met hart voor de natuur en het landschap van Rivierenland. Het is fantastisch dat veel partijen de samenwerking zoeken om de biodiversiteit op een hoger plan te brengen, over gemeentegrenzen heen. De komende maanden gaan we door met verkennen. We werken toe naar een manifest, een inspirerende doelstelling met een gezamenlijke afspraak hoe we komen tot zo’n prachtig Rivierenland. Het idee is om al aan het eind van het jaar dit manifest met alle partijen te ondertekenen”.

Lentefeest Gonzend Rivierenland
Op 20 mei organiseert De Fruitmotor vanuit het project een inspirerend lentefeest. Samen met betrokkenen uit de regio delen we welke goede initiatieven er al zijn en hoe we hier een nog groter plan van maken. We gaan op 20 mei graag in gesprek met partijen zoals bestuurders, bedrijven, organisaties, vrijwilligersgroepen en burgerinitiatieven. Ben jij of ken jij een initiatiefnemer of partij die actief is in Rivierenland en wil je bijdragen aan de toekomst van het landschap? Neem contact met ons via mara@defruitmotor.nl op dan sturen we je meer informatie.

Iedereen kan wat doen
Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van de vorderingen? Ken je een initiatief dat je wilt delen? Laat het ons weten. We geven ook tips van wat je zelf kunt doen om in je directe omgeving de biodiversiteit te vergroten. Volg hiervoor @defruitmotor op Facebook of Instagram of meld je aan voor de e-mailnieuwsbrief van De Fruitmotor op www.defruitmotor.nl.

Gonzend Rivierenland is een project uit de Regio Deal Fruitdelta Rivierenland. Voor meer informatie zie https://www.fruitdelta.nl/regiodeal-projecten/. 

Het mooie beeld is gemaakt door aenfvisuals: zo ziet een gonzend Rivierenland eruit!

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.