Gonzende actie in Buren

Weer een stukje Rivierenland dat straks gonst! Met hulp van scouting Geldermalsen en ouders zijn op de rotonde bij de tennisvereniging in Buren 5000 bollen geplant. Er is een baan van ongeveer 4 meter in een halve cirkel beplant. Dit verwijst naar het kasteel dat vroeger in Buren stond en verbindt de toegangsweg met het plantsoen. De rotonde en het plantsoen worden onderhouden door de plantsoenwerkgroep, onderdeel van de Stichting Burgers voor Buren.

Mooie krachtenbundeling

De bollenactie is het resultaat van een mooie krachtenbundeling; inwoner van Buren Nicole Cox legde contact tussen het Gonzend team van De Fruitmotor en Burgers voor Buren en de werkgroepen en besprak wat er mogelijk was. Het Gonzend team zorgde voor een plantadvies en Landschapsarchitect Ada Wille, van de Honddijkertheetuin in Culemborg, maakte een mooi ontwerp en gaf advies. Daarnaast heeft Burgers voor Buren voor de plantsoen werkgroep een bijdrage voor de bollen ontvangen. De bollen zijn centraal door Gonzend ingekocht, er gaan bollen naar verschillende groene initiatieven dit najaar.

Voorstel voor sinusbeheer

De Stichting heeft ook een hoogstamwerkgroep die graag plantadvies wilde voor boomgaard De Toeren. Ada heeft sinusbeheer voorgesteld, een andere manier van gefaseerd maaien die goed is voor de biodiversiteit. Dit is voorstel is voorgelegd in de gemeente Buren en die staat er positief tegenover. De  gemeente wilde zelf ook al meer ecologisch beheer gaan doen. Het voorstel is om met één vak te starten als experiment. De werkgroep gaat nu een plan uitwerken en dit verder afstemmen met de gemeente.

Meer weten over het project Bloemrijken? Kijk op www.gonzend.nl/projecten/bloemrijken

Wil je de bollen en andere activiteiten in Buren volgen? Kijk op Plantsoengroep Buren.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.