Lentetuinactie: doe je mee?

De lente komt er aan! Zodra het warmer wordt komen bijen uit hun winterrust. Tijd voor actie! Is jouw tuin fijn voor bijen? Kunnen ze bij jou terecht voor hun eerste eten en drinken? Geef je tuin of balkon dan op voor de Gonzend Rivierenland lentetuinactie en win.

Bijen hebben vroegbloeiende planten en struiken nodig, maar ook water en beschutting. Zorg je daar ook voor? En vind je het leuk je tuin aan ons te laten zien? Geef je dan op en maak kans op een mooi cadeaupakket. 

Doe je mee?

Doe je mee? Kopieer dan de onderstaande vragen en je antwoorden in een e-mail aan gonzend@defruitmotor.nl. Stuur ook een foto mee die we mogen gebruiken. 

Insturen kan tot 15 maart 2022. Misschien komen wij dan bij je langs en ontvang je een mooi cadeaupakket. We kijken uit naar je inzending!

 

Hoe gaan we verder?

Stuur voor 15 maart informatie over je tuin met de onderstaande vragen. Wij bekijken alle inzendingen en selecteren er drie. Deze tuinen bezoeken we graag om meer te zien en te leren over de tuin. Indien nodig kunnen we je om extra informatie vragen. Met de eigenaars van de tuinen waar we komen kijken nemen we uiterlijk 20 maart persoonlijk bericht op. 

Wat kun je winnen?

De tuinen bij wie we langsgaan krijgen ieder mooie cadeaus: tuinadvies met tips voor nog meer biodiversiteit van landschapsarchitect Ada Wille en een bloemrijk pakket t.w.v. € 50,- met  Krenkelaar appelcider en sprankel, biologische zomerbollen en Blije Bij bloemzaad.

Daarnaast verloten we 10 keer twee zakjes Blije bij bloemzaad onder de inzenders. 

Onze vragen

 1. Waar in Rivierenland ligt je tuin? (om mee te doen moet je tuin in een van de gemeenten in Rivierenland liggen: West Betuwe, Buren, Nederbetuwe, Culemborg, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel en Maasdriel)
 2. Is de tuin privé bezit of anders? (bijvoorbeeld horend bij een school, stichting)
 3. Hoe groot is je tuin of balkon? (grote en kleine tuinen kunnen mee doen!)
 4. Heb je vroegbloeiende planten, kun je enkele soorten noemen? Tip: denk aan bollen, bloeiende hagen, bomen en andere vaste planten. Weet je niet welke planten je hebt, gebruik dan bijvoorbeeld de app Plantnet.
 5. Waarom heb je deze planten in je tuin?
 6. Help je bijen en andere wilde bestuivers (bijen, hommels en zweefvliegen) ook op andere manieren, bijvoorbeeld met water in je tuin?
 7. Waarom moeten we zeker bij jou komen kijken?
 8. Hoe ziet je tuin eruit? Voeg maximaal 3 foto’s bij je e-mail (let op dat ze rechtenvrij zijn)
 9. Geef je ons toestemming je informatie en foto's te gebruiken voor de communicatie rond deze actie en Gonzend Rivierenland: ja/nee
 10. Geef je toestemming mee te werken aan een bezoek aan je tuin als deze geselecteerd wordt: ja/nee

Waar gaan we op letten

De geselecteerde tuinen bezoeken we met de projectleider van Gonzend Rivierenland Adrieke van Herk, landschaparchitect en eigenaar van de Honddijkertheetuin Ada Wille en IVN deskundige Miny Krijgsman. Daarbij letten we op:

 • aantal en verschillende soorten vroegbloeiers
 • waardplanten
 • aanwezigheid water
 • beschutting
 • motivatie om iets voor vroege bestuivers te doen.

Heb je vragen over deze actie? Neem contact op via gonzend@defruitmotor.nl.

Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.