• Home
  • Nieuws
  • Mooie zaaidag in de Kuilenburger Polder

Mooie zaaidag in de Kuilenburger Polder

Op Nationale zaaidag, 22 april, is in het oostelijke buitengebied van Culemborg meegezaaid. In de polders Redichem en de Geeren is een begin gemaakt met het inzaaien van een inheems bloemenmengsel. Aantrekkelijk voor bijen en vlinders, maar ook voor patrijzen. Wethouder van Culemborg Joost Reus zaaide mee. Op land van de boerderij De Sleutel van Marie Jose en Jan Wille is een strook gras gefreesd en heeft hij de eerste zaaihandeling verricht.

Meer activiteiten gepland

De komende weken zal de strook verder ingezaaid worden als onderdeel van het Kuilenburger Polderplan (KPP) waarbij het komende jaar wordt gewerkt aan biodiversiteitsherstel in deze polders. Het KPP is een project van het Actieplan Natuurinclusieve landbouw Gelderland.

In het project werken veel partners samen. Partijen die meedoen zijn:

De Fruitmotor; Stichting Landschapsbeheer Gelderland; Agrarische Natuurvereniging Tieler- en Culemborgse Waarden; Collectief Rivierenland; Natuur- en Vogelwacht Culemborg; Waterschap Rivierenland; Rabobank West Betuwe; Gemeente Culemborg; Agrarisch loonbedrijf den Hartog; Melkveehouder Gijs de Raad; Honddijker Theetuin.

Meer weten?

Neem contact op met Ada Wille of Gerrit de Keijzer.

Voor alle projecten en meer informatie over het Actieplan Natuurinclusieve landbouw Gelderland is er de website www.natuurinclusievelandbouwgelderland.nl. Neem ook een kijkje op de pagina van dit project op de Fruitmotor website: www.defruitmotor.nl/kpp.

Dit project is mede gefinancierd door provincie Gelderland

provincie Gelderland

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.