• Home
  • Nieuws
  • Aan de slag voor een duurzame fruitregio met Regio Deal

Aan de slag voor een duurzame fruitregio met Regio Deal

De Fruitmotor ontving goed nieuws vanuit de Regio Deal FruitDelta Rivierenland! De Regio Deal is een samenwerking tussen de regio en het Rijk om de kracht van ons gebied te versterken en verschillende maatschappelijke opgaven aan te pakken. De Fruitmotor heeft hier een voorstel voor ingediend. Met de toekenning krijgen we slagkracht om de komende drie jaar te werken aan een duurzame fruitteelt en een mooie, sociale en biodiverse regio.

De Regio Deal FruitDelta Rivierenland is een overeenkomst die afgelopen zomer tussen verschillende regionale partijen uit Rivierenland met het Rijk is gesloten. Doel: een slimme, duurzame en inclusieve regio. We zijn heel blij dat we onze plannen kunnen uitvoeren. Binnen de Regio Deal gaan we werken aan het thema ‘Fruit’. We gaan ons drie jaar lang inzetten voor de verduurzaming van de fruitteelt en de regio op drie manieren:

We gaan een aaneengesloten netwerk in Rivierenland van bloeiende bermen en bloemstroken realiseren: het ‘Betuws Biodivers landschap’.

We gaan zelf bloemzaad van inheemse wilde bloemen produceren voor de regio. Dit doen we samen met twee zorgboerderijen. We noemen het ‘Zorg voor Bloemen’.

We gaan werken aan een coöperatieve productiefaciliteit in de regio, een bottellijn om in onze eigen regio flessen met ciders en sprankels te kunnen vullen.

Zo maken we de regio biodiverser, mooier en socialer. Samen met anderen. We kijken uit naar een impactvolle uitvoering van alle projecten en wensen iedereen die mee doet veel succes.

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.