• Home
  • Nieuws
  • Route 2025: Fruitmotor meerjarenplan 2021-2025

Route 2025: Fruitmotor meerjarenplan 2021-2025

Route 2025: Fruitmotor meerjarenplan 2021-2025

Met trots presenteren we onze route naar 2025. Het meerjarenplan is eind 2020 in de Algemene Ledenvergadering van De Fruitmotor vastgesteld. In dit document vindt u hiervan een samenvatting. We delen hiermee wat belangrijk is voor De Fruitmotor de komende jaren en waar we ons voor onze regio gaan inzetten. Voor vragen, opmerkingen of ideeën naar aanleiding van dit document kunt u contact opnemen met De Fruitmotor via info@defruitmotor.nl.

Vijf impactgebieden

Voor de komende jaren zijn vijf impact gebieden geïdentificeerd: natuurinclusieve landbouw, Betuws biodivers landschap, Circulair Praktijk Centrum De Groeimotor, verkoop & marketing van De Fruitmotor producten, en De Fruitmotor community.

Elk impactgebied is verder gespecificeerd door middel van een statement dat de ambities van De Fruitmotor voor over vijf jaar weergeeft:

  1. Impact met natuurinclusieve landbouw. In 2025 geeft De Fruitmotor met haar telers en kennispartners, hét voorbeeld voor natuurinclusieve fruitteelt in de Betuwe. Ze zet hiermee als aanjager een trend naar een volwaardige transitie naar natuurinclusief werken in de regio in 2030.
  2. Op weg naar een Betuws biodivers landschap. In 2025 heeft de Fruitmotor een duidelijk aantoonbare bijdrage geleverd aan de realisatie van een Betuws biodivers landschap.
  3. Impact via producten door verkoop en marketing. In 2025 is De Fruitmotor een nationaal bekende producent van innovatieve restfruitproducten en overal in Nederland verkrijgbaar.
  4. Impact met kennis, ervaring en inspiratie. In 2025 is het Circulair Praktijk Centrum De Groeimotor uitgegroeid tot een erkend partner voor kennis, ervaring en inspiratie met bereik binnen en buiten de Betuwe.
  5. Impact door de community. In 2025 heeft De Fruitmotor een actieve community die, in samenwerking met andere communities, een bijdrage levert aan een circulaire en inclusieve samenleving, en een vitaal en bloeiend landschap.

Samen vormen de vijf statements een compleet beeld van de ambities die De Fruitmotor zichzelf heeft gesteld voor de komende 5 jaar.

 

Financiële doelstellingen

Om de impactdoelen en onderliggende activiteiten te kunnen uitvoeren is er een bijbehorende begroting opgesteld. Hieruit volgt een forse benodigde omzetgroei, die te realiseren is door enerzijds de afzetgroei van ciders, sprankels en andere producten, en anderzijds de verwaarding van Fruitmotor kennis op het gebied van verduurzaming. Met deze bijdragen kan De Fruitmotor subsidievrij opereren in 2025, haar werknemers een vast contract met leefbaar loon aanbieden, en een professionele organisatie creëren.

Professionalisering van de organisatie

Het realiseren van de impact- en financiële doelstellingen vereist een professionalisering binnen De Fruitmotor coöperatie en organisatie. Daarom wil De Fruitmotor in 2025 beschikken over een goed functionerende coöperatie (± 500 leden) met een positief kritische inbreng van de ledenraad (± 15 leden) en actieve leden. Daarnaast wordt ook de werkorganisatie van De Fruitmotor zoals verkoop, marketing en educatie, verder uitgebreid om haar activiteiten beter te kunnen uitvoeren. Extra of uitgebreide functies zijn: operationeel manager (1.0 fte), office manager (0.5 fte), administratief medewerker (0.2 fte), verkoopmedewerker (1.0 fte), ontwikkelaar concepten en nieuwe business (1.0 fte), medewerker ecologie (0.8 fte), en en medewerker communicatie (0.2 fte).

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.