Update project Bloemrijken

Bijeenkomst 29 september geslaagd
Binnen Gonzend Rivierenland wordt gewerkt aan meer Bloemrijken. Het projectteam van De Fruitmotor helpt inwoners in de gemeenten West-Betuwe, Culemborg, Buren en Tiel om ook “Bloemrijk”-organisaties op te richten, door bijeenkomsten te organiseren, te faciliteren bij uitwisseling van kennis en ervaring en advies aan en financiële ondersteuning van initiatieven. Op 29 september was er inspirerende en drukbezochte ‘Community of Practice’ in Tiel (zie hier voor een uitgebreid verslag). Daar werden ook de eerste tien ontwikkelde werkbladen gepresenteerd. Dit zijn documenten met praktische, korte informatie over bijvoorbeeld het zaaien van bloemenmengsels en het vinden van financiering.

Werkbladen beschikbaar voor iedereen
Doel van de werkbladen is om het initiatiefnemers makkelijker te maken om een Bloemrijk te starten. En iedereen die eraan meedoet te voorzien van informatie. De ervaringen opgedaan in Bloemrijk Enspijk en andere voorbeelden worden zo gedeeld. Ook is de veelheid aan kennis op internet overzichtelijk geordend, geschift en op maat gemaakt voor de regio Rivierenland. De werkbladen zijn voor iedereen gratis online beschikbaar.  Eventuele feedback op de werkbladen is welkom! Mail je opmerkingen en/of aanvullingen aan gonzend@defruitmotor.nl.

Save the date: 21 november
De volgende Bloemrijke(n) bijeenkomst is op maandagavond 21 november in de Bibliotheek in Culemborg. Ben je ook bezig met meer biodiversiteit in je woonomgeving? Je bent van harte welkom. Kijk hier voor meer info.

Foto: Jan Bouwhuis

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.