• Home
  • Nieuws
  • Vijf jaar De Fruitmotor: samen genieten en goed zijn voor de natuur

Vijf jaar De Fruitmotor: samen genieten en goed zijn voor de natuur

De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor vierde 9 december 2021 haar 5e verjaardag. We kijken terug op vijf jaar bouwen aan een sociale en circulaire organisatie, veel lekkere cider maken van restfruit en hard werken aan meer biodiversiteit in Rivierenland. Tegelijkertijd kijken we graag vooruit. Het thema van het lustrumfeest? Op de toekomst! 

Hilde Engels, Henri Holster en Michiel Kortstee zijn als bestuurders van De Fruitmotor ongelofelijk trots op de coöperatie. Oprichter en bestuurder Henri Holster: “In vijf jaar is er keihard gewerkt, gedroomd, gezaaid en geoogst. Met onze leden, ons team en iedereen die met de coöperatie samenwerkt. Samen bouwen we aan onze maatschappelijke missie naar een betere wereld, natuurlijk te beginnen in onze eigen Betuwe”.  

Initiatiefnemer en bestuurder Hilde Engels vult aan: “Sinds 2016 werkt De Fruitmotor, als aanjager van verduurzaming in de regio, hard aan onze missie: een bloeiende Betuwe met een rijkdom aan natuur en landschap waarin we voedsel waarderen. De Fruitmotor maakt onder de naam “Krenkelaar” appelciders en sprankels van Betuws fruit dat niet mooi genoeg is voor de supermarkt. In vijf jaar tijd zijn zo heel veel kilo appels en ander fruit verwerkt. Met de opbrengst worden bloembedden en nestelgelegenheid aangelegd voor wilde bijen. Zo’n 44.440 m2 in totaal! Met leerprogramma’s met fruittelers en andere boeren werken we aan een duurzaam voedselsysteem en natuurinclusieve landbouw. En samen met leden en samenwerkingspartners werken we aan een Gonzend Rivierenland met meer biodiversiteit.”  

Dit jaar bestaat De Fruitmotor vijf jaar. 9 december vierden we dit feestelijk met een online bijeenkomst. Het toepasselijke thema: op de toekomst. Hilde: “we hebben met heel veel plezier samen teruggekeken en het is mooi om stil te staan bij alles wat we de gedaan hebben. Maar eerlijk gezegd zijn we er niet zo goed in! We staan bekend om onze aanjaagrol. We nemen zelf initiatief en nodigen iedereen uit om met ons mee te doen. We denken altijd ‘Hoe kan het wel?’  

Plannen voor de toekomst zijn er volop: meer restfruit verwerken voor een eerlijke prijs, nieuwe lekkere producten maken en hard werken aan meer natuur en biodiversiteit in Rivierenland. Michiel Kortstee: “We gaan met vertrouwen de toekomst in. Samen zetten we onze wereld in beweging.”  

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.