Zorg voor Bloemen gestart!

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan een mooi nieuw project van De Fruitmotor en partners. Het project ´Zorg voor Bloemen´ is een samenwerking tussen De Fruitmotor en zorgboerderij De Witte Schuur. Met Zorg voor Bloemen willen wij de regio voorzien van inheems en lokaal gekweekt bloemzaad. Geproduceerd op een sociale en inclusieve manier, samen met De Witte Schuur. Op nationale zaaidag, 22 april werd voor het eerst gezaaid. Wethouder Joost Reus hielp een handje mee.

Gestegen vraag naar inheems zaaigoed

Biodiversiteit wordt steeds belangrijker voor gemeenten en inwoners. Daarbij groeit de aandacht voor inheemse bloemen. Belangrijk, want inheemse bloemen zijn goed voor de lokale biodiversiteit. Wij verwachten dat de vraag naar inheems bloemzaad fors zal stijgen. Met Zorg voor Bloemen willen wij bloemzaad voor de regio produceren. 

Eerste test

Dit jaar voert De Fruitmotor een eerste test uit op locatie en uiteindelijk is het doel de teelt van bloemzaad verder op te schalen. De geplande looptijd is drie jaar en daarna hopen we voldoende kennis gegenereerd te hebben zodat andere partijen hier zelf mee aan de slag kunnen. Op deze manier kunnen wij gezamenlijk de regio van inheems, duurzaam en ook sociaal bloemzaad voorzien.

Meer informatie?

Neem contact op met Christiaan via mailadres christiaan@defruitmotor.nl. Voor meer informatie over de Regio Deal zie Regio Deal Fruit Delta Rivierenland. Meer over het Actieplan Natuurinclusieve landbouw Gelderland is te vinden op www.natuurinclusievelandbouwgelderland.nl.  

Het project wordt mede gefinancierd door:

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.