Aardbeiensoep met Krenkelaar

Ingrediënten

600 g aardbeien
100 g basterdsuiker
2 glazen Krenkelaar appelcider of appelsprankel
beetje kaneel
beetje gemberpoeder
wat aardbeien voor de versiering

 


Bereiding

Maak de aardbeien schoon en haal de kroontjes eraf.

Houd enkele exemplaren apart voor de garnering en haal hier niet de kroontjes eraf.

Schenk de Krenkelaar in een pan.

Voeg de aardbeien toe.

Strooi er basterdsuiker, kaneel en gemberpoeder bij.

Kook gedurende 5 minuten op een niet te hoog vuur.

Pureer de massa en dien meteen op, gegarneerd met een hele aardbei.

Laat de soep iets afkoelen voor het serveren.

Koud is deze soep het lekkerst.

 

Bron: Smulweb

Naar het overzicht

Praat mee

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.