Appelbeignets met Krenkelaar

Van Oud naar Nieuw met deze lekkere appelbeignets. Gebaseerd op het klassieke recept, maar dan met wat Krenkelaar in het beslag. Daar drinken we een glaasje op!

Appelbeignets met Krenkelaar

Ingrediënten voor 4 personen
4 appels (liefst Goudreinet of Jonagold)
poedersuiker
50 g maïzena
100 ml melk
100 ml Krenkelaar Appelcider of Appelsprankel
150 g bloem
2 eieren
1 mespuntje fijn zeezout
2 el gesmolten boter


Bereiding
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Maak schijven van 0,5 cm à 1 cm dik.
Meng bloem, zout en maïzena in een kom door elkaar.
Scheid de eieren. Klop het eiwit stijf met een klein beetje zout in een vetvrije kom.
Meng de dooiers door de melk en de Krenkelaar. Voeg de gesmolten boter toe.

Giet de helft van het Krenkelaar- en melkmengsel bij de bloem. Roer tot een glad papje. Voeg de rest van de vloeistof toe en meng tot een gelijkmatig beslag.

Spatel het opgeklopte eiwit in twee keer door het beslag.

Verhit de friteuse tot 170°C. Hang het mandje al in de olie, zodat de beignets meteen in de olie gaan drijven. Leg wat keukenpapier op een bordje.

Haal een appelschijf door het beslag en frituur ca. 2 minuten. Draai om en frituur nog eens ca. 2 minuten. Zorg dat de beignets niet op elkaar liggen. Haal de beignets uit de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi ze met wat poedersuiker.

Gelukkig nieuwjaar!

Naar het overzicht

Praat mee

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.