Appelboter

Ingrediënten

2 kg moesappels
300 ml Krenkelaar appelcider of appelsprankel
250 g bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
½ theelepel gemalen kruidnagel
snuf zout

 

 

Bereiding

Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in stukjes (niet schillen!). Breng ze met de Krenkelaar aan de kook in een grote, hoge pan; hoog vanwege het spatten. Laat ze ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de appels stuk zijn. Pureer alles met de staafmixer.

Breng de appelpuree met de suiker, specerijen en snuf zout aan de kook op hoog vuur, draai dan het vuur lager en laat de appelboter zonder deksel koken tot de juiste dikte bereikt is.

Giet de appelboter direct in schone, liefst nog hete (uitgekookt of net uit de vaatwasser) potten, sluit het deksel in laat ze afkoelen en vacuüm trekken. De appelboter wordt dikker als hij koud is. Lekker op van alles: van brood tot pannekoeken en taartjes.

Bron: Yvette van Boven, in Volkskrant Magazine

Naar het overzicht

Praat mee

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.