Apple-pie met Krenkelaar

Ingrediënten

300 g tarwebloem
1 eetlepel bruine suiker
1 snufje zout
150 g boter
1 ei
1 eetlepel tarwebloem
1 theelepel speculaaskruiden
4 eetlepel Krenkelaar appelcider of appelsprankel
3 eetlepel honing
800 g zoetzure appels (Cox Orange of goudrenet)
2 eetlepel citroensap
1 eidooier
2 eetlepel melk

 

Bereiding

Bloem, suiker, zout, de koude boter en het ei kruimelig hakken, dan tot een glad deeg kneden. 2/3 van het deeg uitrollen en een pievorm van 24 cm. daarmee bekleden. Een rand van 3 cm. vormen. De bodem met een vork enkele malen inprikken. Voor het deegdeksel de rest van het deeg tussen plasicfolie dun uitrollen. Het deeg 1 uur koel wegzetten.

Voor de vulling de bloem, speculaaskruiden, Krenkelaar en honing vermengen. De appels schillen, in vieren delen en het klokhuis verwijderen. In dunne plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.

De deegbodem in de koude oven schuiven, bij 180 C. 15 min. voorbakken. Uit de oven nemen en de appels in laagjes erop leggen, elke laag met het Krenkelaarmengsel bestrijken.

Het deegdeksel erop leggen en aan de rand vastdrukken. Eidooier en melk door elkaar roeren en de taart ermee bestrijken. Dan in de hete oven in 50-60 min. afbakken. Even laten afkoelen en lauwwarm serveren.

 

Bron: Smulweb.nl

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.