Hollandse uiensoep met Krenkelaar Appelcider

Voor het bereiden van “de lekkerste uiensoep ooit”  moet je even de tijd uittrekken. Moeilijk is het niet, want de tijd doet immers het meeste werk. Het is een kwestie van de uien langzaam laten garen waardoor ze uiteindelijk karameliseren en het beste van de uien naar boven komt. Hiermee is de basis van deze Hollandse uiensoep gelegd.

De meeste recepten voor uiensoep zijn Frans, maar dit keer heeft Louise van Keukenatelier.com een Hollandse versie gemaakt.

Dus dit keer geen Franse Gruyère op het stokbrood, maar Hollandse kaas. Belegen kaas, bestrooid met kummelzaadjes, want kummel en kaas zijn echt een top-combinatie (zie ook het recept van Louises favoriete kaaskoekjes). Heb je geen kummel in huis, dan is komijnekaas een goed alternatief of één van de variaties in het recept! Om het Hollandse plaatje compleet te maken is in plaats van Franse wijn een Betuwse appelcider gebruikt. En niet zomaar een appelcider, maar één met een heel mooi verhaal, de Krenkelaar…

Lees hier verder voor het verhaal en het recept van Louise van Keukenatelier.com

Naar het overzicht

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.