Zin in een verfrissende zomerse sorbetijs? Maak hem eens met Krenkelaar Appelcider en laat je verrassen!
Ingrediënten voor 4 personen
500 ml Krenkelaar Appelcider of Appelsprankel
100 g suiker
100 ml citroensap (2 citroenen) en 1 tl citroenrasp
zomerfruit: 100 g aardbeien, 100 g frambozen, 100 g bramen
verse blaadjes munt
Bereiding
Schenk 350 ml Krenkelaar met de suiker in een pan en laat dit ca. 3 minuten koken. Roer tot de suiker is opgelost en laat het afkoelen. Was 1 citroen en rasp de schil. Pers de citroenen uit. Roer het citroensap en de rasp door de vloeistof in de pan. Schenk vervolgens dit sorbetmengsel in een bak en zet het ca. 3 uur in de vriezer. Roer regelmatig met een vork door het ijs.
Maak het fruit schoon, snij het in stukjes, doe het in een kom en schenk de rest van de Krenkelaar erover. Zet het fruit tot gebruik in de koelkast. Snij de muntblaadjes fijn en schep die net voor serveren door het fruit. Serveer het sorbetijs met het fruit.
Wil je liever een warme saus? Verwarm dan het fruit gedurende ca. 5 minuten in een pan op zacht vuur.