Krenkelaar Sorbetijs met zomerfruit

Zin in een verfrissende zomerse sorbetijs? Maak hem eens met Krenkelaar Appelcider en laat je verrassen!

Ingrediënten voor 4 personen

500 ml Krenkelaar Appelcider of Appelsprankel
100 g suiker
100 ml citroensap (2 citroenen) en 1 tl citroenrasp

zomerfruit: 100 g aardbeien, 100 g frambozen, 100 g bramen
verse blaadjes munt

Bereiding

Schenk 350 ml Krenkelaar met de suiker in een pan en laat dit ca. 3 minuten koken. Roer tot de suiker is opgelost en laat het afkoelen. Was 1 citroen en rasp de schil. Pers de citroenen uit. Roer het citroensap en de rasp door de vloeistof in de pan. Schenk vervolgens dit sorbetmengsel in een bak en zet het ca. 3 uur in de vriezer. Roer regelmatig met een vork door het ijs.

Maak het fruit schoon, snij het in stukjes, doe het in een kom en schenk de rest van de Krenkelaar erover. Zet het fruit tot gebruik in de koelkast. Snij de muntblaadjes fijn en schep die net voor serveren door het fruit. Serveer het sorbetijs met het fruit.

Wil je liever een warme saus? Verwarm dan het fruit gedurende ca. 5 minuten in een pan op zacht vuur.

Naar het overzicht

Praat mee

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.