Pastinaaksoep met Krenkelaar Appelcider

Met Krenkelaar Appelcider kun je gerechten net die extra touch geven!


Bereiding:

  1. Schil de ui en snipper deze. Neem een grote pan en verhit daarin de olie op middelhoog vuur. Fruit de ui zachtjes gedurende een paar minuten. Schil ondertussen de pastinaken en snijd deze in kleine stukken. Ontvel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de pastinaak en knoflook bij de ui in de pan, onder af en toe roeren, gedurende vijf tot tien minuten.
  2. Schil ondertussen de appel, snijd hem in kleine blokjes. Neem een koekenpan en verhit daarin de olie op middelhoog vuur. Bak zachtjes de blokjes appel gedurende 5 minuten, onder af en toe roeren.
  3. Voeg de Krenkelaar appelcider toe aan de grote pan, samen met de bouillon en het takje tijm, breng het geheel aan de kook en kook zachtjes gedurende 20 minuten, totdat de pastinaak zacht is. Verwijder de tijm. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Presenteer de soep met de kleine blokjes van gebakken appel.
  4. Als je de soep wat dikker wilt, kun je hem zachtjes langer laten koken. Of juist meer bouillon (of wat water) toevoegen, als je hem wat dunner wilt.
  5. Drink een koel glaasje Krenkelaar als aperitief of bij de maaltijd.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 500 g pastinaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml Krenkelaar Appelcider
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 takje verse tijm
  • 1 kleine friszure appel
  • 1 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Tip: Je kunt de pastinaak ook vervangen door pompoen

Recept: Circular Chefs (InStock 2018)

Naar het overzicht

Praat mee

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.