Ingrediënten
4 varkenslappen (doorregen)
2 appels (geschild en in schijfjes)
1 eetlepel bloem
snufje zout
50 g boter
1 eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel salie (gedroogd)
3 dl Krenkelaar appelcider of appelsprankel
1 citroen (geraspte schil)
snufje peper
1 ui (fijngesnipperd)
1 winterwortel (in blokjes)
1 dl crème fraîche
Bereiding
Verhit 50 g boter in een hapjespan en bak hierin het vlees in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg ui, wortel, appel, citroenschil en kerrie toe en bak dit al roerend ca. 5 minuten op zacht vuur.
Verdeel de bloem over het vlees en laat dit nog enkele minuten meebakken.
Voeg de Krenkelaar, salie, zout en peper aan het vlees toe en laat het stoofpotje 75 minuten zachtjes sudderen. Tussentijds enkele malen roeren.
Neem het vlees uit de pan. Roer de crème fraîche door de saus en pureer die met de staafmixer.
Bron: Vlees.nl