De Groeimotor

In ons Circulair Praktijk Centrum werken we aan groei, samen met anderen.

De Groeimotor

In ons Circulair Praktijk Centrum De Groeimotor zorgen we samen met jou voor meer kennis, gedeelde ervaringen en inspiratie. Dit doen we met publicaties, webinars, excursies en nog veel meer. In onze activiteiten combineren we leren, ontmoeten en doen. Thema's die we goed kennen zijn: biodiversiteit en ecosystemen, het voedselsysteem, voeding (productie & teelt, verspilling), sociale inclusie en circulair ondernemen en coöperatief werken. Op deze pagina vind je enkele voorbeelden.

Seminar

Lees hier alles over het seminar 'Impact van alle kanten'

Link

Events

Op deze events delen we onze kennis

Link

In de maak

We zijn aan het schrijven! Er komt een boekje aan over regionale voedseltransities, in opdracht van Duurzaam Door. Eind 2020 moet het af zijn.

Opening TP winkelDe echte prijs van appels

Samen met True Price / Impact Institute berekenden we de echte prijs van onze appels. De echte prijs is een prijsbereking waarin milieu- en sociale kosten zijn meegenomen die gemaakt worden in de productieketen maar die vaak geen prijs hebben. Meer weten? klik hier.   

Samenwerken met De Fruitmotor

We werken graag samen. The Social Reporter maakte bijvoorbeeld een enthousiaste reportage voor haar Kanaal van de hoop op instagram. terugkijken kan via de Media tab op ons De Fruitmotor instagramaccount.

Dagblad Trouw legde het geluid van de Betuwe vast in een mooie 'groencast'. Hier te beluisteren

Meer weten? Of heb je een goed idee? Neem contact op! Dat kan via mara@defruitmotor.nl.

Werkboek Bijen in de boomgaard

De Fruitmotor en Wageningen University & Research schreven samen het Werkboek "Bijen in de Boomgaard”. Het Werkboek is bedoeld voor fruittelers maar ook voor andere geinteresseerden staat het boordevol met instructies en leuke tips en plaatjes hoe biodiversiteit gestimuleerd kan worden. Het werkboek is het resultaat van het praktijkonderzoek door Wageningen University & Research bij Betuwse telers, tevens Fruitmotorleden. Zo werken we met koplopers aan verduurzaming van de fruitteelt met positieve effecten voor de leefomgeving en het landschap. Het werkboek is te downloaden van onze website: hier.

Liever samen leren? We nemen je graag mee door het boek in een presentatie of werksessie. Neem contact op voor de mogelijkheden. We horen graag van je!

We delen onze activiteiten, foto's en filmpjes ook op onze social media kanalen. Praat en kijk je mee? 

            

Blijf op de hoogte. Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang updates over nieuwe producten, bijeenkomsten en nog veel meer. Jouw informatie wordt niet gedeeld met derden en je kunt je uitschrijven wanneer je maar wil.